top of page

Tuna’dan balık tüketimi ve tazelik uyarıları!

  • 25 Haz
  • 1 dakikada okunur

Balığın tazeliğini anlamak için bazı önemli işaretler olduğunu belirten Gıda Yüksek Mühendisi Öznur Tuna, “ Balığın tazeliğini koruyan soğuk hava depoları olsa da, bu özelliklere dikkat etmek gerekir” dedi. 

ree

 

Tuna, ayrıca, taze balığın üzerine elinizi bastırıp çektiğinizde bir iz oluşmadığını, bayat balığın üzerine elinizi bastırıp çektiğinizde ise iz kaldığını ve balığın eski şekline dönmediğini belirtti.

Balığın sağlık açısından büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Tuna, “Balık, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir gıda olmakla birlikte, beynin kullandığı omega-3 yağ asitlerince de çok zengindir” dedi.


“MEVSİMİNDE BALIK TÜKETİLMELİ!”

Ancak, en önemli noktanın mevsiminde balık tüketmek olduğunu vurgulayan Tuna, “Kış mevsiminin dışında tüketilen hamsi ve palamut, yaz aylarında tüketilen lüfer ve kefalden çok fazla bir şifa beklemek doğru değildir. Bunun yerine, kış bitimine doğru yiyebileceğimiz bir kalkan, ilkbahar mevsiminde yenecek levrek ve mezgit, yaz mevsimi sonuna doğru yiyebileceğimiz çipura bizim için çok daha sağlıklı ve doğru bir tercih olacaktır” diye ekledi.


“OCAK AYINDA EN LEZZETLİ BALIKLAR ÇİNEKOP, TEKİR,USKUMRU”

Tuna, balıkların mevsimlerine göre en lezzetli olduğu dönemleri de paylaştı. Ocak ayında en lezzetli balıkların uskumru, lüfer, palamut ve istavrit olduğunu belirten Tuna, çinekop, tekir, kefal ve kırlangıcın ise bu ayda en bol dönemini yaşadığını söyledi.

Şubat ayının, kalkan mevsiminin başlangıcı olduğunu ifade eden Tuna, şubat ayında lezzetli olan balıklar arasında tekir, gümüş, hamsi, izmarit, kalkan, mersin, torik, kefal ve levrek bulunduğunu belirtti.


Balık tüketimi konusunda mevsimsel tercihler yaparak daha sağlıklı bir seçim yapabileceğimizi vurgulayan Tuna, bu dönemde taze ve mevsiminde balık tüketmenin sağlık açısından büyük fayda sağladığını belirtti.

 
 
 

Yorumlar


bottom of page